Olga Cubillo (39 anys, Rubí, Barcelona) resumeix la seva experiència com a estudiant del cicle formatiu de grau superior d’Administració i Finances amb tres paraules: il·lusió, ambició i professionalitat. Il·lusió pel projecte que s’ha començat, ambició per aconseguir que estudiar a FP Jesuïtes Educació – UOC sigui sinònim d’excel·lència, i professionalitat pel fet que en #lanovaFP ha trobat professors que li han donat suport en tot moment, com ara el seu tutor, Agustín.

 

Per què vas triar estudiar formació professional?

Volia millorar en la feina i vaig pensar que aprendria més coses de la meva activitat quotidiana laboral formant-me amb un cicle de formació professional (FP), i ha estat així. A més, he aconseguit trobar un mètode formatiu d’acord amb les meves possibilitats i necessitats, i que em facilita gestionar les hores d’estudi a conveniència meva.

 

Per què vas triar estudiar en línia amb FP Jesuïtes Educació – UOC?

La meva experiència en un altre centre formatiu en línia en el qual vaig cursar el mateix CFGS d’Administració i Finances va ser molt dolenta; així, doncs, vaig decidir acabar el que em faltava d’aquests estudis a FP Jesuïtes Educació – UOC. La formació en línia em permet distribuir el temps d’estudi segons la meva disponibilitat.

 

Per què vas triar aquest CFGS d’Administració i Finances?

Perquè està relacionat amb el departament en el qual treballo actualment dins la meva empresa, i d’aquesta manera puc tenir oportunitats de millorar laboralment.

 

Com combines la jornada laboral i la jornada d’estudi?

Matino molt per anar a la feina, perquè m’hi he de desplaçar, i arribo a casa cap a les 16.30 h. Després de dinar, organitzo les tasques de casa i em connecto per estudiar fins a l’hora del sopar.

 

Com és la teva relació amb els companys i els professors del cicle?

Excel·lent. A més, en aquest cicle he trobat grans companys, amb els quals segur que continuaré tenint contacte un cop acabi el grau.

 

Tens algun lloc preferit per a estudiar?

El despatx que tinc a casa. Sempre estudio allà, ja que no tinc gaire espai a la resta de l’habitatge. Aquí hi ha silenci i em puc concentrar, i, si puc, alguna tarda m’escapo a la biblioteca, però no hi vaig gaire sovint.

 

Quin lloc de treball t’agradaria ocupar una vegada tinguis el títol de tècnic superior?

Estic molt a gust en el departament en el qual treballo. El que m’agradaria és poder tenir més coneixements per a aportar més coses en les tasques que fem diàriament.

 

Quines portes penses que t’obrirà el fet de tenir un títol oficial de tècnic superior?

Sens dubte, avui dia hi ha molta competència i tenir una preparació excel·lent facilita l’accés al món laboral. Concretament, el fet de tenir un títol oficial d’FP dona un valor afegit que no aporta un altre tipus de formació.

 

Posats a somiar, quina seria la teva feina ideal?

M’agradaria arribar a tenir el meu propi negoci relacionat amb les teràpies naturals, i sens dubte aquest grau m’ajudaria a saber-lo gestionar. Però avui és això…: un somni!