Gràcies a la nostra metodologia, es pot estudiar des de qualsevol part del món. De fet, alguns dels estudiants dels nostres cicles formatius viuen en altres països mentre continuen amb les classes en línia. En vols conèixer les experiències?

Un dels grans beneficis de la formació en línia és que l’estudiant la pot seguir des de qualsevol lloc. Això facilita moltíssim la vida a les persones que viatgen o fins i tot a les que no resideixen aquí però que es volen continuar formant.

Parlem amb dos estudiants que en són un bon exemple: Mayte Almagro i Elvis Bucatariu. Tots dos continuaran aquest semestre els seus estudis lluny d’Espanya i han respost a les nostres preguntes per explicar-nos la seva experiència.

 

 

«Vaig decidir mudar-me a un altre país perquè estava estancada i necessitava un canvi d’aires»

Mayte Almagro Armet, estudiant del cicle formatiu de grau superior d’Educació Infantil (Regne Unit)

 

On resideixes actualment i què t’hi ha portat?

Visc al Regne Unit des de fa quatre anys. El motiu principal pel qual vaig decidir mudar-me a un altre país va ser perquè estava estancada sobre el que volia fer a la meva vida i necessitava un canvi d’aires. Per això, vaig triar anar-me’n a treballar durant un any com a au pair. Al final es va allargar l’estada amb la família i vaig estar-me un any i vuit mesos amb ells. Després de deixar aquesta família, vaig treballar en una escola com a ajudant de menjador i, actualment, treballo com a educadora infantil de nivell 3 en una llar d’infants, concretament, amb nens i nenes de preescolar. Aquesta és una molt bona oportunitat per al meu futur i per créixer com a professional.

Què estàs estudiant ara mateix?

Estic acabant els estudis de cicle formatiu de grau superior d’Educació Infantil.

Per què vas triar aquesta formació?

Des de ben petita m’ha encantat envoltar-me de nens i nenes i poder ensenyar als altres com poden emprendre el seu futur educatiu. A més, he treballat durant molts anys com a monitora d’oci i temps lliure a Espanya, i veure gaudir els nens i nenes em fa sentir orgullosa de la meva feina i de la seva felicitat.

Què és el que t’agrada més de la metodologia dels estudis? S’adapta a les teves necessitats en aquests moments?

El que m’agrada més d’aquesta metodologia és la facilitat d’organització d’horaris. Jo treballo tot el dia i a la nit em puc dedicar als meus estudis. Gràcies als calendaris que ens faciliten, em puc organitzar les tasques amb temps i, com que no és presencial, puc portar el meu ritme de treball com m’agrada.

Quin és el teu objectiu professional?

El meu objectiu professional és ensenyar, educar, fer gaudir cada un dels nens i nenes que estiguin amb mi en la seva etapa infantil i aprendre d’ells cada dia, i que ells aprenguin de mi també. Soc molt exigent i molt seriosa en la meva feina: m’agrada complir els meus objectius, a més dels que s’exigeixen en cada curs escolar.

 

 

«Un cop acabi el cicle de grau superior, tinc la intenció de continuar la meva formació potser cursant el grau d’Informàtica»

Elvis Bucatariu, estudiant del cicle formatiu doble de grau superior de Desenvolupament d’Aplicacions Web i Desenvolupament d’Aplicacions Multiplataforma (Romania)            

On resideixes actualment i què t’hi ha portat?

Visc a Romania, però, gràcies al fet d’haver cursat l’educació secundària i el batxillerat a l’Estat espanyol, he decidit continuar la meva formació a l’Estat tot i que actualment visc al meu país. La metodologia, i la reputació que s’obté arran de tenir estudis en un país com Espanya, té molt més pes a l’hora de trobar feina en qualsevol lloc d’Europa.

Què estàs estudiant ara mateix?

Ara mateix estic estudiant el cicle formatiu doble de grau superior de Desenvolupament d’Aplicacions Web i Desenvolupament d’Aplicacions Multiplataforma. Una de les raons per les quals he triat aquesta institució ha estat la possibilitat de seguir els estudis des de qualsevol lloc i per internet.

Per què vas triar aquesta formació?

Des de petit he sentit atracció cap a tot allò relacionat amb la tecnologia. Vaig estudiar Psicologia, però gairebé tots els meus treballs van ser relacionats amb la informàtica, de manera que enguany finalment he decidit seguir una formació oficial.

Què és el que t’agrada més de la metodologia dels estudis? S’adapta a les teves necessitats en aquests moments? Com?

Estic realment content d’haver triat aquest tipus de metodologia, però penso que encara hi ha coses que poden millorar. Per exemple, en aquests moments cal anar a fer els exàmens de manera presencial un cop al semestre. L’ideal per a mi seria poder fer els exàmens també a distància, ja que gràcies a les tecnologies actuals, hi ha diverses maneres de garantir la seguretat i la fiabilitat dels testos en línia. Més enllà d’això, la metodologia s’adapta perfectament a les meves necessitats. Jo també tinc una feina fixa i m’ofereix molta llibertat pel que fa a la gestió del temps. A més, aquesta mateixa metodologia m’ha permès conèixer altres companys gràcies als projectes grupals, i en pocs mesos fins i tot he arribat a fer algunes amistats, encara que sigui de manera virtual.

Quin és el teu objectiu professional?

Treballar com a desenvolupador web, ja sigui per a una empresa o com a autònom. Però un cop acabi el cicle de grau superior, també tinc la intenció de continuar la meva formació a la UOC, potser cursant el grau d’Informàtica.