Teresa Moreira és una estudiant infatigable. Més enllà d’haver aconseguit el títol oficial de tècnica superior en Gestió de Vendes i Espais Comercials, ara es planteja continuar estudiant. Aquesta vegada, fent el salt a la universitat per a continuar-se formant en màrqueting. La seva experiència amb la Formació en el centre de treball li ha valgut una sorpresa ben grata. Ella mateixa ens ho explica.

 

Què t’ha aportat el títol oficial de tècnica superior?

Amb el títol del cicle formatiu de grau superior (CFGS) de Gestió de Vendes i Espais Comercials vaig aconseguir entrar a fer pràctiques en una empresa de consultoria, i després d’acabar-les he aconseguit que em contractin. Hi estic aprenent moltíssim, m’ha obert portes i m’ha possibilitat continuar aprenent en el lloc de treball. Cada dia descobreixo que vull continuar estudiant i em vaig enfocant al que realment m’agrada. Crec que aquest ha estat l’assoliment més gran de la meva vida.

 

Com ha estat la teva experiència amb la Formació en el centre de treball?

Vaig començar amb mitja jornada perquè encara no havia acabat els projectes del cicle i estava treballant. Quan ja vaig acabar i aprovar els seminaris, vaig començar a fer la jornada completa a l’empresa de pràctiques i una altra mitja jornada treballant. Vaig començar amb les coses més senzilles en les pràctiques, com ara registres al CRM, modificació d’adreces, facturació…, per a poder manipular el CRM, que era en el que em centraria. Més endavant, també vaig anar tocant la base de dades i l’Excel i treballant diverses maneres de portar una campanya de telemàrqueting. Posteriorment, la meva funció seria dedicar-me a la creació, manipulació i estructuració de les campanyes de telemàrqueting. I a poc a poc he anat tocant més coses, entre les quals estudis de mercat. Cada dia em van assignant estudis de mercat nacionals i internacionals. Actualment, també estic aprenent a fer les campanyes de publitramesa electrònica. Estic molt contenta perquè cada dia aprenc una cosa nova i és un repte. Les oportunitats que m’ofereix l’empresa em serveixen per a aprendre moltíssim.

 

Per què vas triar el CFGS de Gestió de Vendes i Espais Comercials?

El vaig triar perquè estava lligat al CFGS que havia estudiat anteriorment. Cercava una millora professional i, alhora, descobrir més coses. Sabia que estava una mica orientat a màrqueting, amb la qual cosa podia tocar una mica d’aquest àmbit. Però ho volia descobrir, i en poc temps, i que em pogués obrir alguna porta professionalment. Va anar molt bé. El CFGS em va agradar moltíssim. Vaig poder aprendre moltes més coses, projectes molt professionals i realistes; tant, que parlar amb el tutor en una presentació era com si estigués parlant amb un gran empresari a qui haguessis de vendre la teva idea o el teu projecte. Tot era molt real, em va encantar i hi vaig aprendre molt.

 

Per què vas triar estudiar en línia amb Jesuïtes Educació i la UOC?

Vaig decidir estudiar l’FP en línia perquè en aquell moment era el que podia compaginar amb la meva feina. Buscava un projecte personal amb el qual pogués millorar professionalment. Per referències d’amistats, sé que la UOC té prestigi, igual que Jesuïtes Educació. Coneixia aquesta darrera institució per mitjà d’un altre CFGS que havia fet amb ells. Volia obtenir un currículum que impactés una mica més, amb centres de renom.

 

Com valores el teu pas per l’FP de Jesuïtes Educació i la UOC?

Estudiar aquest cicle formatiu m’ha obert moltíssimes portes perquè he pogut fer les pràctiques, aprendre i aconseguir el lloc que volia, que és en el qual continuo treballant actualment. També tinc l’oportunitat de poder-me plantejar el projecte d’entrar a la universitat a curt o llarg termini i continuar estudiant el que realment sé que m’agrada.

 

Què és el més positiu que has tret de la teva experiència amb Jesuïtes Educació i la UOC?

He descobert el meu lloc de treball ideal després d’estudiar el CFGS de Gestió de Vendes i Espais Comercials i de fer les pràctiques. Cada dia veig més possible aconseguir-lo, i si continuo estudiant, l’aconseguiré.

Després d’acabar el CFGS de Gestió de Vendes i Espais Comercials he decidit que vull estudiar a la universitat, i he triat el grau de Màrqueting i Investigació de Mercats de la UOC. Penso que és el grau més adequat, el que s’ajusta més al que estic estudiant, al que m’agrada, a les activitats que duc a terme a la feina actualment. Amb les convalidacions que em fa la UOC, a més de la flexibilitat que m’ofereix per a continuar estudiant i treballant alhora, serà tot molt fàcil.